تخیل بعنوان یکی از اصلی ترین عوامل در ساختار آثار هنری بـه حساب می آید، هرچه هنرمند قوه تخیل قویتری داشته باشد طبیعتا اثر های او در میان سایر هنرمندان پر رنگ تر می شود.
مشوری بودن و چند معنی بودن یک آثار، این موضوع بدین معنا اسـت کـه زمانی که یک هنرمند اثری را بوجود می آورد هرکس کـه در مقابل آن قرار میگیرد با توجه بـه طرز فکر و احساسات خود می تواند برداشت گوناگون و کاملا متفاوت با هم از یک آثار هنری داشته باشد .
بدون تردید زمانی که یک اثر هنری از عواطف و احساسات هنرمند ایجاد می گردد قطعا نمی تواند معنایی تک بعدی داشته باشد و ثابت کردن این امر از آن بسیار تفاوت دارد. عواطف و احساسات یک هنرمند ، وجه مشترک آثار هنری در آن است که اکثرا این آثار طبق عواطف و احساسات یک خلق کننده آثار شکل میگیرد و تا حد کمی تفکر منطقی و عقلانی در پیش زمینه آثار هنری دخالت دارند .
هر ژانر از موسیقی ویژگی های منحصر به فرد خودش را دارد که با توجه به آن ویژگی ها و مفاهیم مشخصی که دارد در محیطی بزرگ مفهوم موسیقی ما، یعنی صوت و صدا در زمان، از بقیه ژانر ها جدا می گردد و هر شخصی با توجه به سطح معلومات و فرهنگ و حس هنری که دارد، دورهای که در آن مشغول به زندگی کردن است ، طرز تفکر و خیلی عوامل دیگر، برخی از ژانر های موسیقی را بیشتر از سایرین می پرسندند.